Сјећање на великог човјека и културног посленика Влајка Ћулафића

У организацији Епархије будимљанско-никшићке и Црквене општине Беране, у суботу 3. децембра 2016, у Полимском музеју у Беранама, одржано је вече посвећено сјећању на Влајка Ћулафића.

Пјесник, афористичар, публициста, дугогодишњи предсједник Црквене општине Беране и предсједник Одбора за изградњу храма Светог Симеона Мироточивог у Беранама, главни уредник часописа "Свевиђе", а надасве велики човјек и врсни интелектуалац Влајко Ћулафић, сабрао је снагом свог духа и дјела велики број пријатеља, поштовалаца и својих суграђана на вечери посвећеној њему у спомен.

Вечери је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, предсједник Општине Беране са руководством, као и чланови породице нашег уваженог књижевника.

Вече сјећања, нешто више од пола године након упокојења, било је лијепа и топла прилика за још један сусрет са Влајковим бићем и духом, кроз ријечи и кроз његове стихове.

О Ћулафићевом стваралаштву говорио је књижевник Милутин Мићовић. Он је казао  да је Влајко био пјесник који је познавао свој народ, познавао тајну језика, дубоко осјећао потресну судбину свог народа и то свакодневно изговарао.

Вече посвећено сјећању на Влајка Ћулафића употпунио је наступ хора Свете мати Анастасије из Берана, а програм су водили и казивали Влајкове стихове Јелена Божовић и Васко Драговић.