Eкранизована пjесма "Ветар са планина” са албума Љиљане Поповић "Жива Вода”

  • Наслов: Ljiljana Popovic
  • Албум: razgovori
  • Година: 2016
  • Величина: 19:31 минута (3.36 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

"Ветар са планина” је прва пjесма са албума Љиљане Поповић "Жива Вода” која је екранизована. Режију спота потписује Хаџи-Александар Ђуровић, а видео продукцију Александрија Филм.

О томе је са Љиљаном Поповић разговарала Слободанка Грдинић.

 

 

ЉИЉАНА ПОПОВИЋ

Ветар са планина

 

Љиљана Поповић је вокал и кантаутор, који се дуго година бави музиком инспирисаном традицијом, а на самом музичком почетку бавила се и као извођач поп музиком. Током година рада у музици сусретала се са различитим жанровима, међу којима је и рок, амбијентална и филмска музика и на њен рад утичу различити музички правци и извођачи и из тих праваца. Посебан печат је дала ипак наша традиција у свим њеним облицима, као и музика Византије и Медитерана. Узоре проналази у извођачима као што су грчке певачице Харис Алесиу и Елефтерија Арванитаки, Португалска група Мадредеуш (Тереза Салгеиру), Иркиња Лорина Мек Кенит и наравно у многобројним извођачима са ових простора који у свом извођењу имају утицаје Српске и Балканске традиције.

Радила је и један албум за децу и сарађивала и са многим музичарима са ових простора из поп и рок музике, и наравно наше изворне музике. Учествовала је и у великом броју хуманитарних акција, а међу највећима је била “Подигнимо Ступове” за обнову манастира Ђурђеви Ступови, али и другим акцијама за децу. “Ветар са планина” је прва песма са албума “Жива Вода” која је екранизована. Режију спота потписује Хаџи-Александар Ђуровић, а видео продукцију Александрија Филм.