Митрополит Амфилохије: НАТО је носилац тираније над Европом

tivat nato godisnjica 6 409x273 Митрополит Амфилохије: НАТО је носилац тираније над Европом

Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Г. Амфилохије уз саслужење свештенства служио је на 18. годишњицу почетка злочиначке НАТО агресије на Србију и Црну Гору, 24. марта 2017. године Свету Ахијерејску Литургију пређеосвећених дарова у цркви Светог Саве у Тивту, а потом и парастос жртвама НАТО агресије.

Помену на градском гробљу Брдишта присуствовали су чланови породица Марка Аврамовића и Драгана Бјелановића, предсједница СО Котор Драгица Перовић, представници тиватских политичких странака, Удружења ветерана 63. Падобранске бригаде и Уније за војну неутралност Црне Горе и чланови тиватског ОБНОР-а који су положили вијенце на гробове Аврамовића и Бјелановића.

tivat nato godisnjica 8 409x273 Митрополит Амфилохије: НАТО је носилац тираније над Европом

IMG 4012 409x307 Митрополит Амфилохије: НАТО је носилац тираније над Европом

IMG 4010 409x307 Митрополит Амфилохије: НАТО је носилац тираније над Европом

Умјесто да се поклоне невиним жртвама, они се клањају и служе онима који су изазвали братоубилаштво на КиМ. Они су носиоци тираније над Европом. Није НАТО пакт Европа. НАТО је одрицање од истинске и праве Европе. Не може овакво понашање власти донијети ни напредак ни ништа добро. Они откопавају темеље истинске и праве Европе. Умјесто да Црна Гора као што је то чинила кроз вјекове буде свједок пред Европом, слободе и достојанства, као што је то урадила 1941. показујући антифашизам, она се клања терористима. НАТО терористе проглашава ослободиоцима, убице спаситељима“, истакао је у бесједи на гробу Марка Аврамовића митрополит Амфилохије.

IMG 4008 409x307 Митрополит Амфилохије: НАТО је носилац тираније над Европом

Митрополита Амфилохије родитеље Марка и Драгана и окупљене поздравио је горњогрбаљски парох, предсједник ИО Удружења ветерана 63. падобранске бригаде Миајло Бацковић.