Митрополит Амфилохије говорио на представљању књиге Ненада Милкића „Зов карауле“ у храму Христовог Васкрсења у Подгорици

Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит Црногорско-приморски Г. Амфилохије говорио је 22. марта 2017. године у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици на промоцији књиге "Зов карауле" која је уприличена поводом 18 година од почетка Нато агресије.

Поред Митрополита Амфилохија, о овој веома занимљивој књизи говорили су и пјесник Ранко Јововић, пуковник Боривоје Оровић, члан мировног покрета „Не у Нато не у рат“ Игор Дамјановић и Марко Ковачевић, млади политичар и активиста.

У умјетничком дијелу наступио је народни гуслар Стеван Вујачић.

У овој књизи описани су догађаји из периода ’98. и ’99. године на Косову и Метохији, на караули Кошаре, гдје су многи војници војске СРЈ положили своје животе у одбрани отаџбине. Дуго је потресна драма о Кошарама била заташкавана и врло мало се свих ових година помињала у јавности, из непознатих разлога.

Сви саговорници су сагласи у једном: да су Кошаре једно од најстрашнијих мјеста наше новије историје и да сјећање на подвиг палих бораца не смије да изблиједи.

Организатор ове веома посјећене промоције била је НВО „Клуб Црне Горе и Србије“ из Подгорице, а водитељ Вељко Рачић.