Осамнаеста годишњица НАТО бомбардовања обиљежена је у Никшићу

  • Наслов: Blazo Djuranovic
  • Албум: izvjestaji
  • Година: 2017
  • Величина: 6:17 минута (1.08 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

Осамнаеста годишњица НАТО бомбардовања обиљежена је у Никшићу, у четвртак 24. марта 2017, поменом који је, у Саборном храму Светог Василија Острошког, уз молитвено присуство вјерног народа, служило свештенство никшићког намјесништва.

Годишњицу почетка НАТО агресије на СР Југославију обиљежило је и Удружење бораца ратова од 1990. Никшића. Родбини страдалих војника и грађанима Никшића, који поштују њихову часну жртву и жртву невино пострадалих цивила, у име Удружења бораца обратио се Блажо Ђурковић, предсједник.

Ђурковић је подсјетио да је власт Црне Горе, под чувеним слоганом рата за мир, увела народ у грађански рат у којем су десетине палих бораца, о чему свједочи обиљежје на тргу Шака Петровића, јуначки платили животима политику њиховог рата за мир.

Код спомен-обиљежја Никшићанима и Шавничанима, страдалим у ратовима од 1990. на подручју Босне и Херцеговине, Хрватске и Косова, пошту војницима и невино страдалим цивилима током НАТО бомбардовања одале су и положиле цвијеће, њихове породице, представници Удружења бораца и неколико политичких партија.