Епископ Јоаникије служио је у Пету недјељу Великог поста у цркви Успења Пресвете Богородице у Павином Пољу

Tagged:

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је у Пету недјељу Часног и Великог поста, посвећеној Светој Марији Египћанки, 2. априла 2017, Свету Архијерејску Литургију у цркви Успења Пресвете Богородице, у Павином Пољу код Бијелог Поља.

Преосвећеном Владици је саслуживало свештенство и монаштво наше Епархије, а литургијском сабрању присуствовао је вјерни народ овог краја, испунивши храм Успења Пресвете Богородице.

У својој архипастирској бесједи Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије говорио је о Светој Марији Египћанки, једној од оних светитеља Божјих, који су били застранили, па се покајали и вратили на прави пут Божји.

Она је била залутала у младости, као што само млад човјек може да оде на погрешан пут, па је као блудница ишла само за тјелесним насладама. Њено срце, истакао је Владика Јоаникије, се препородило, њена мисао и њене жеље кренуле су другим правцем. Пошто се покајала из дубине бића, из дубине свог срца, она је кренула је Божјим путем, Божјим стопама.