У Богословији Светог Петра Цетињског организовано предавање проф. др Аелитe Долухањан са Јерменског Филолошког факултета у Јеревану

У Богословији Светог Петра Цетињског организовано је видео предавање за професоре и ученике ове богословско просветне установе у суботу 22. априла 2017. године. Предавање је одржала проф. др Аелита Долухањан шеф катедре Јерменске древне књижевности на Филолошком факултету Хачатур Абовјан, државног универзитета у Јеревану.

Уважена професорка одржала је предавање о Мовсесу Хоренацију (Мојсију из Хорена), ученику Месропа Маштоца, јерменском преводиоцу, пјеснику и историчару из V вијека.

Предавању су присуствовали професори и ученици Цетињске богословије које су пратили преко видео линка и показали интересовање за ову веома занимљиву личност из јерменског народа, познатом као "јерменски Херодот".

Предавање са руског језика преводио је свршени богослов Цетињске богословије г. Предраг Мијановић, који је уједно први студент из Српске православне цркве и митрополије црногорско-приморске који студира у Јеревану на јерменском државном универзитету.

Александар Вујовић