У недјељу 25. јуна 2017. у Никшићу jе уприличен свечани дочек дијела моштију Светог Нектарија Егинског

Свештенство никшићког намјесништва jе заједно са великим бројем вјерног народа мошти овог великог светитеља дочекао испред никшићког Саборног храма у 18 часова, након чега је служена вечерња служба и акатист Светом Нектарију.

Вјерници су током богослужења приступали светим моштима да их цјеливају и да се помажу освећеним уљем из манастира Светог Нектарија са Егине.

Ријечима пастирске бесједе обратио се протојереј Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки.

Велику радост и благослов усљед присуства Светог Нектарија Егинског у Никшићу и Саборном храму Светог Василија Острошког осјећао је сабрани вјерни народ за које долазак моштију великог Светитеља и Чудотворца представља догађај у којем се цјелокупна стварност изнова рађа и препорађа.

Мошти Светог Нектарија Егинског, који је познат по многобројним исцјељењима, у никшићкој Саборној цркви биће изложене на свим богослужењима до 27. јуна.

У понедјељак 26. јуна, у 9 часова, у Саборном храму Светог Василија Острошког, служи се света Литургија, а Вечерња и акатист Светитељу у 18 часова. Литургија ће се служити и у уторак 27. јуна, такође, у 9 часова, након чега ће бити уприличен испраћај моштију Светог Нектарија из Саборне цркве до темеља будућег храма и Спортско-омладинског центра, који се гради у Никшићу, а посвећени су управо Светом Нектарију.