Хуманитарни турнир у Бару

Хуманитарни турнир у Бару

Други по реду турнир у Бару у склопу Видовданске акције, који сада има све предиспозиције да постане традиционалан, организован је на теренима „Arena Court“ иза Саборног храма Светог Јована Владимира. Организатори овог турнира били су ДДДК „Свети Јован Владимир“ и Хуманитарна организација „Сви за Космет“.

И ове године, на задовољство свих учесника, пјевала је  Павлина Радовановић, а пред само финале пјевале су и наше Баранке Милица Самарџић и сестре Јана и Ива Милогорић.

Сам турнир је био јако успјешан и било је пријављено 34 екипе, од којих је хуманитарно учешће пријавило 10 екипа, па су на крају играле 24 екипе. Све екипе су сјајно играле, али нису сви могли понијети медаље кућама, тако да је прво мјесто припало екипи “Црно бели”, предвођеноj бившом НБА звијездом Сашом Павловићем. Друго мјесто су узели момци из екипе “Lob City”, а нешто мање среће од њих је имала екипа “ЗИКС”, која је изузетном игром дошла до трећег мјеста. Медаље су побједницима подијелили протојереј-ставрофор Слободан Зековић и протојереј Младен Томовић, док су чланови хуманитарне организације „Сви за Космет“ уручили пригодне поклене барским организаторима и члановима ДДДК „Свети Јован Владимир“ Нели Дабановић, Давору Радовићу и Славку Клисићу.

На овом турниру новац је сакупљан за манастир Успења Пресвете Богородице у Ђаковици, ОШ “Милан Ракић” у Бабином Мосту, за породицу Јаћимовић из Кметовца и за породицу Терентић из Прилужја. Од турнира, мобилног бутика, продаје пића и донација доброг народа сакупило се 6000€.

Бар је још једном показао велико срце!

На самом крају турнира најављено је  регистровање црногорског огранка ХО “Сви за Космет”, чије ће представништво бити управо у Бару.

20230702_193144

Славко Клисић/Дејан Вукић
фото: Дејан Вукић