МАНАСТИР ПОДЛАСТВА

Владика Кирило у манастиру Подластва служио Литургију и парастос погинулима у Великом рату

Име: 11.11. 2018 Vladika Kirilo Podlastva; Опис: Владика Кирило у манастиру Подластва служио Литургију и парастос погинулима у Великом рату Тип: audio/mpeg

Његово преосвештенство Епископ буеносаиреско-јужноцентралноамерички Г. Кирило уз саслужење свештенства, служио је јутрос Свету архијерејску литургију у манастиру Подластва у Грбљу.

Након прочитаног зачала из Светог Јеванђеља окупљеним вјерницима бесједом се обратио Игуман манастира Подмаине јеромонах Рафаило (Бољевић) који је тумачио зачало из Светог Јеванђеља о исцјељењу крвоточиве жене.

“Нека овај моћни примјер крвоточиве жене која је вјеровала да ће се исцијелити ако се само дотакне Господа, буде примјер свима нама. Она нам показује да и ми имамо могућност да се исцијелимо од тјелесних и душевних болести само ако вјерујемо у Господа нашег Исуса Христа“.
Подводом стогодишњице ослобођења Боке и уједињења Владика Кирило и свештенство служили су парастос погинулима у балканским ратовима1912. – 1913. и Великом рату 1914.-1918.

Бесједом се сабранима, након парастоса обратио преосвећени Епископ Кирило, изражавајући благодарност њима, који су положили оно најдрагоцјеније што су имали-своје животе, да бисмо ми данас уживали слободу.

Потом је приређен пригодан програм на коме је појало СПД “Јединство” из Котора.

Вијенце на споменик јунацима положили су: грбаљска подружница Удружења добровољаца, поштовалаца и потомака бораца 1912-1918, предсједница Скупштине општине Котор Драгица Перовић, предсједник Скупштине општине Будва Ђорђије Вујовић и представници збора Михољске Превлаке.