Митрополит помен

Владика Кирило на четрдесетодневном помену Митрополиту Амфилохију: Сачувао је вјеру, завршио трку, добио вијенац

Име: 07.12.2020 Besjeda sa trpeze ljubavi; Опис: Сачувао је вјеру, завршио трку, добио вијенац Тип: audio/mpeg

Након одслужене свете архијерејске литургије и четрдесетодневног помена блаженопочившем митрополиту Амфилохију у недељу 06. 12. 2020 заједничарење је настављено уз трпезу љубави

Присутне је на почетку поздравио Његово преосвештенство епископ буеносаирески и јужно-централно амерички г. Кирило истакавши да о свом духовном оцу, блаженопочившем митрополиту Амфилохију, када би објективно говорили можемо рећи да је цијело његово дјело и све што је радио је било добро и да његово највеће дјело није то што је разбуктао вјеру у народу нити што је обновио оволике цркве и манастире него што је створио живу Цркву.

Након владике Кирила бесједу је одржао Његово преосвештенство умировљени епископ захумско-херцеговачки Атанасије који се осврнуо на деценије свог познанства са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем.

У име свештенства присутне је поздравио архијерејски намјесник херцегновски протојереј-ставрофор Радомир Никчевић осврнувши се притом на тешке моменте косовско-метохијског егзодуса 1999 године и свог боравка са митрополитом Амфилохијем у тим тренутцима на распетом Космету.

Испред породице словом бесједе се обратио отац Раде Радовић, брат блаженопочившег митрополита Амфилохија, одрецитовавши пјесму о светој планини Румији коју је митрополит посебно волио.

На крају се присутнима обратио његово преосвештенство епископ будимљанско-никшићки и администратор митрополије црногорско-примосрке г.Јоаникије заблагодаривши свима на љубави и истакавши да је митрополит Амфилохије отишао пред Престо Господњи да нас заступа сада из Царства Божијег и да ће на такав начин увијек бити са нама и да је то наша утјеха.