Sep 2023 Arhijerejska Liturgija U Presjeci 8

Епископ Методије служио у цркви Вазнесења Господњег у селу Пресјека

Име: 30.09.2023-vladika metodije-besjeda-presjeka; Опис: Епископ Методије служио у цркви Вазнесења Господњег у селу Пресјека Тип: audio/mpeg

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Методије служио је на празник Светих мученица Вере, Наде и Љубави и мајке им Софије, у суботу 30. септембра 2023. године, Свету Архијерејску Литургију у цркви Вазнесења Господњег у селу Пресјека – Дуга Никшићка.

Саслуживало свештенство и монаштво Епархије, уз молитвено учешће бројног вјерног народа.
Прије свете Литургије Владика је у чин чтеца произвео Павла Бајовића из Никшића.

Ријечју архипастиске поуке сабранима се обатио Преосвећени Епископ Методије:

„Овдје смо се окупили, између осталог, због тога да бисмо тим благодатима Божјим запалили душу своју, оснажили вјеру своју и распламсали љубав своју према Богу и ближњему, да би у своје сасуде уље налили и стално наливали, не само присуством на богослужењима и причешћивањем Светим тајнама, него и чињењем добрих дјела, јер та дјела која чинимо милости и милосрђа, самилости, сажаљења, дјела љубави – вјера без дјела љубави, говорио је апостол Павле, је мртва и не служи ничему. Зато смо се овдје окупили, да би оснажили своју вјеру и да би, кад изађемо одавде, наставили да чинимо добро и користили ово вријеме које још увијек имамо, а не знамо докле ће га бити. Нико није загарантовао да ће нам сјутра дан осванути, за цјелокупни људски род. Зато треба користити вријеме спасења, сваки тренутак и не губити”, поучавао је Његово Преосвештенство.

По одслуженој Литургији, Епископ је одликовао архијерејском граматом Црквени одбор храма Вазнесења Господњег у селу Пресјека. Пастирском захвалницом одликовао је Александра Сашу Зејака.

Епископ Методије служио Литургију у Пресјеци – Дуга НикшићкаЕпископ Методије служио Литургију у Пресјеци – Дуга НикшићкаЕпископ Методије служио Литургију у Пресјеци – Дуга НикшићкаЕпископ Методије служио Литургију у Пресјеци – Дуга НикшићкаЕпископ Методије служио Литургију у Пресјеци – Дуга НикшићкаЕпископ Методије служио Литургију у Пресјеци – Дуга НикшићкаЕпископ Методије служио Литургију у Пресјеци – Дуга НикшићкаЕпископ Методије служио Литургију у Пресјеци – Дуга НикшићкаЕпископ Методије служио Литургију у Пресјеци – Дуга НикшићкаЕпископ Методије служио Литургију у Пресјеци – Дуга НикшићкаЕпископ Методије служио Литургију у Пресјеци – Дуга НикшићкаЕпископ Методије служио Литургију у Пресјеци – Дуга Никшићка