Помозимо Фудбалски клуб „Грацко“

„Млади за Космет“: Помозимо Фудбалски клуб „Грацко“ са Косова и Метохије

Хуманитарни омладински клуб ”Млади за Космет” из Подгорице мјесец септембар је посветио прикупљању помоћи за Фудбалски клуб „Грацко“ из села Старо Грацко на Косову и Метохији, који је основан 1979. године и такмичи се без прекида 45 година, изузимајући 1999. годину и Нато агресију на нашу земљу. На локалном нивоу клуб „Грацко“ је освојио многе титуле, а од 2019. године почео је да се такмичи у „Зони Југ“, са домаћим тереном у Куршумлији, из потпуно разумљивих разлога. Средства прикупљена у акцији, која траје до 30. септембра, намијењена су да овом клубу помогну да и ове сезоне настави лигашко такмичење.

„Како клуб нема сталних прихода и углавном живи од помоћи хуманитарних организација, одлучили смо да мјесец септембар посветимо њима. Неопходни трошкови за сезону обухватају котизацију за учешће, превоз и гориво, храну, опрему, трошкове судија, медицинског особља. Све то износи око 15.000€, а на нама је да дијелом помогнемо овим сјајним људима који не одустају и позивамо све људе добре воље да се укључе у акцију“, наводе у свом позиву ”Млади за Космет”.

За манастир Драганац прикупљено 5.650 евра

Претходна акција, посвећена манастиру Драганац, завршена је успјешно и за куповину половног трактора и завршетак изградње манастирске куће прикупљено је и прослијеђено 5.650 евра.

„Хвала Богу што је дао снаге да подржимо братију манастира Драганац, а вама, браћо и сестре, хвала што сте омогућили да и ова акција прође више него успјешно“, поручили су „Млади су за Космет“.

Весна Девић