Predavanje

Aлександар Ћуковић и Павле Божовић

Aлександар Ћуковић и Павле Божовић- ,,Медији и глобализација – утицај на хришћанске вриједности“

Име: 21. 03. 2018 KATEDRA Aleksandar Cukovic i Pavle Bozovic MEDIJI I GLOBALIZACIJA; Опис: Медији и глобализација – утицај на хришћанске вриједности Тип: audio/mpeg

Предавање политиколога мр Александра Ћуковића (уредника “Ћирилице“ у “Дану“) и правника и теолога Павла Божовића (новинара Радио “Светигоре“) на тему “Медији и глобализација – утицај на хришћанске вриједности“ које су одржали 17.марта 2018.г. у згради Академије знања у Будви у оквиру серије предавања која Архијерејски протопрезвитеријат будвански организује у току Васкршњег поста.

Мр Ћуковић је навео да су медијем означава средство комуникације које обезбјеђује ширење порука од пошиљаоца до примаоца.

Павле Божовић је казао да је тема “Медији и глобализација – утицај на хришћанске вриједности“ више  него изазовна у смислу да ли ће Црква као отјелотворење и оваплоћење хришћанских вриједности у времену глобализације пронаћи равнотежу у свом односу са медијима, нарочито масовним .

Након изложених предавања, присутни су са радошћу искористила прилику да учествују у дискусији, која се због саме актуелности теме продужила и  додатно обогатила ово професионално и стручно предавање од стране двојице младих, амбициозних и перспективних предавача.

По завршетку предавања Мр Александар Ћуковић је свима присутнима поклонио по једну своју књигу “Контуре Хоризонта”.

Архијерејски протопрезвитер Борис Радовић је на крају предавања истакао потребу праћења, учествовања и представљања цркве кроз медије као и обазривост за њихово кориштење младим људима, заблагодарио предавачима на дивном предавању  и свима присутнима на интересовању, нагласивши да су добро дошли и наредне суботе у исто вријеме.