Jeromonah Makarije

Јеромонах Макарије

Беседа јеромонаха Макарија у недељу посвећену Оцима првог васељенског сабора у манастиру Савина

Име: 21.05.2018 Otac Makarije besjeda Savina; Опис: Беседа јеромонаха Макарија у недељу посвећену Оцима првог васељенског сабора у манастиру Савина Тип: audio/mpeg

Човек који нема мир и који нема Духа Божијег у себи неће разумети речи Светог Јеванђеља и оно ће му остати непознаница и тајна. Само онај који стоји у Истини и чије срце вапи за Истином, он ће познати Господа Исуса Христа. Зато сваки човек мора да ослушкује шта се догађа у његовом срцу како не би мислио да чини правду а да дела његова показују супротно јер оно што наша дела показују то је оно што ми јесмо. Зато сваки човек мора дубоко да се запита – ко сам ја, шта радим и коме служим; ако види да чини дела супротна Богу моћи ће да се искрено покаје и да завапи Богу за помоћ да га исправи, да му се приближи да може да чини дела Божија. Само тако ћемо моћи да се назовемо синовима Божијим.

Ово су речи пастирске беседе јеромонаха Макарија на светој литургији коју је служио у манастиру Савина у недељу посвећену Оцима првог васељенског сабора.