Tolosi

Празник Светог краља Стефана Дечанског молитвено прослављен у храму Светих Мученика Макавеја

Име: 24.11.2019 otac Predrag Scepanovic besjeda; Опис: Бесједа протојереја Предрага Шћепановића на празник Светог великомученика Стефана Дечанског у храму Светих Мученика Макавеја Тип: audio/mpeg

У Недјељу 23.  по Педесетници, 24. новембра, 2019. године, на празник када наша Света Саборна и Апостолска Црква Православна молитвено прославља Светог великомученика Стефана Дечанског, краља Српског, служена је Света Литургија у  Толошкој парохији, у храму Светих Мученика Макавеја у Подгорици, којом је началствовао протојереј Предраг Шћепановић уз саслужење пароха ријечког Божидара Ћеранића.

Током Свете Литургије појала пјевница при храму Светих Мученика Макавеја, дјеца вјеронауке  и вјерни народ.

Tolosi 2На крају свете литургије, вјерном народу се обратио протојереј Предраг Шћепановић, заблагодаривши јереју Божидару Ћеранићу, који, како рече отац Предраг “мисионари и шири Христово Јеванђеље и благу вијест у Ријеци Црнојевића гдје је тешко што тамо има мало дјеце али отац Божидар са својом дивном супругом и дјецом тамо је на историјском Ободу гдје је написан Октоих 1494. године, и гдје се Свети Петар Цетињски подвизавао, па нам је он јутрос саслуживајући донио благослов Светога Петра Цетињскога слава му и милост миротворца и чудотворца и нека би молитве оца Божидара биле и данас са нама да заједнички служећи проповиједамо  и славимо Христа Васкрслога и Распетога.

У сјећање на данашњу посјету отац Предраг је јереју Божидару и његовој породици уручио икону Светих Мученика Макавеја и књигу Мр Смиље Влаовић “Макавејска црква у Толошима кроз вјекове“.