Ivan Bulatovic

Божићна честитка Братства православне омладине Црне Горе

Божићна честитка Братства православне омладине Црне Горе

У дане када тајанствено постајемо учесници Догађаја над догађајима – доласка Бога у овај свијет, доласка који нас исцјељује од највећих непријатеља рода људског – гријеха и смрти, свој пуноћи Српске православне цркве у Црној Гори – архијерејима, свештенству и вјерном народу Божијем, честитамо најрадоснији хришћански празник и благословен вијенац љета Господњег.

Ова се честитка посебно односи на понос нашег народа – православну омладину, која је истински херој протекле године, која се, по славним дјелима којима нас Господ дарива, може с пуним правом назвати Љето Господње. Јер прије њега, по пријечима богомудрих светих отаца, би зима – „заиста бјеше и код нас зима, не обична, него она која стварно причињаваше суровост велике злобе“, али нам дође љето Господње, у којем се показаше дотад невиђени подвизи вјере и вјерности Цркви Божијој и њеним светињама, у којем је свештенство и народ једним духом удахнуо ваздух слободе. Стога први из рода нашег који витлејемске дарове приносе Богомладенцу Исусу, јесу управо наша младост, млади људи чији је дар новорођеном Цару над царевима њихова љубав према светињи.

Уз чврсту наду да ће смјерница наших светих литија бити сигуран пут у Царство Божије, гдје нас ишчекује Христос Бог наш, који данас долази међу нас у граду Давидовом – свијетлом Витлејему, и позивајући сву православну омладину да се и даље чврсто држи својих светиња и да следује благослову своје Цркве и њених архијереја, поздрављамо сав род наш православни поздравом вјечне наде и радости:

ХРИСТОС СЕ РОДИ!

ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!

Предсједник Братства

православне омладине Црне Горе

Иван Булатовић