КиМ окупација

Божићни дар Радија “Светигора“ Косову и Метохији

Име: 05.01.2019 Bozicni dar Svetigore za KIM; Опис: Божићни дар Радија "Светигора“ Косову и Метохији Тип: audio/mpeg

“Косово, грдно судилиште” љета Господњег 2018

 

У ове празничне дане Радио “Светигора“ доноси емисију о догађајима који су обиљежили годину за нама на Светој српској земљи Косову и Метохији.

Обиљежено је 1000 година призренске Епархије, канонизовани су Босиљка Пасјанка,и Василије Пекар и Григорије Пећки, обиљежене су годишњице (и то 19. и 20.) новијег страдања нашег народа, наше Светиње су, свечано као што то вијековима раде, прославиле своје славе. С друге стране убијен је Оливер Ивановић, из Владе Србије чуло се доста о “разграничењу“ и подјели на сјеверни и јужни дио, преговори трају, Албанци су увели стопостотне таксе на увоз робе из Србије и Босне и Херцеговине, а ткз “држава Косово“ основала је и ткз “војску Косова“.

Ово су само неки од догађаја који су обиљежили 2018. годину а кроз протеклу годину у емисији водиће нас свједоци догађаја и памћења књижевник и новинар Живојин Ракочевић директор Дома културе Грачаница и професор и новинар из Ораховца Оливера Радић.

У емисији доносимо и дијелове бесједа нашег Митрополита, изговорених на литургијама у косметским светињама, као и из разговора које смо водили са свештеницима и нашом браћом и сестрама са Косова и Метохије.

Аутор емисије Слободанка Грдинић