Литија Херцег Нови

Бранећи светиње бранимо државу, поручио отац Гојко Перовић из Херцег Новог

Име: 17.02.2020 o.gojko sa najavom; Опис: Бранећи светиње бранимо државу Тип: audio/mpeg

Бесједећи испред манастира Савина, пред хиљадама грађана Херцег Новог, ректор Цетињске богословије, отац Гојко Перовић поручио је да народ Црне Горе који је данима у молебним ходовима и молитвама, бранећи светиње брани заправо државу Црну Гору.

Власти у Црној Гори је послао поруку да нема потребе да у 21. вијеку утврђује идентитет Црногораца, јер Црногорци 1000 година знају ко су и шта су.

Наш народ зна, ако ниједан други зна овај овђе, колико се царстава промјенило, држава од када је овај манастир направљен. Велика су царства увјек била и мијењала се, али наш народ је знао да постоји велико царство које је горе на небу. И знао је сваки мудри владар да у његовој држави, поред тога што има амбасаду Америке, Русије, Британије и свих тих великих земаља, добро је да има амбасаду небескога царства у своме граду, у својој држави. Само лудоме је могло пасти на памет да каже да ће та амбасада небескога царства сад бити моје, моје државе. То никоме пало није никад на ум-рекао је отац Перовић и у бесједи истакао да се вјековима знало коме су манастири посвећени и коме су намјењени.