5

Чланови Првог београдског певачког друштва посјетили Цетињски манастир и Цетињску Богословију

У четвртак 5. септембра 2019. године, чланови хора Првог београдског певачког друштва, на празник Светог вештеномученика Иринеја Лионског, посјетили су Цетињски манастир и Богословију Светог Петра Цетињског.

Предвођени диригентицом хора Светланом Вилић и предсједником хора протојерејем-ставрофором Петром Лукићем, чланови хора поклонили су се моштима Светог Петра Цетињског Чудорворца, Руци Светог Јована Крститеља и дијелу Часног и Животворног Крста Господњег и осталим цетињским светињама.

После обиласка Цетињског манастира, гости из Београда били су на ручку у Богословији Светог Петра Цетињског, гдје су отпјевали неколико пригодних пјесама.

Предсједник хора протојереј-ставрофор Петар Лукић, у знак гостопримства подарио је ректору и ученицима школе неколико ЦД-ова, и укратко упознао присутне о историјату хора.

У име домаћина све присутне поздравио је ректор богословије, протојереј-ставрофор Гојко Перовић, који је гостима говорио о историјату школе и о њеном значају за нашу помјесну цркву.

У име школе ректор је гостима подијелио и ђачки часопис „Цетињски богословац“.

Ручку у Цетињској богословији поред гостију из Београда, присуствовали су и гости из Москве и старешина Саборног храма Светог Василија Острошког у Никшићу протојереј Остоја Кнежевић.

Aлександар Вујовић