никола

Црквењак Никола Поповић нападнут на Цетињу

Име: 04.09.2020 Nikola Popovic; Опис: Нови чин насиља ДПС-активисте Божине Чавора Тип: audio/mpeg

Нови чин насиља ДПС-активисте Божине Чавора

Јутрос око 10 часова у Бајовој улици на Цетињу, у близини пословнице Прве банке нападнут је црквењак Никола Поповић. Он се како се наводи у кривичној пријави, док се кретао ка пекари чуо, да два, до тада њему непозната лица, коментаришу: „Је ли ово Поповић?“.

Nikolin ZapisnikНакон тога им је пришао и рекао: „Јесам и драго ми је браћо“.

Он даље у пријави наводи како му је један од двојице присутних одговорио да се зове Чавор Божина, да му није драго и да му није брат, упутивши му ријечи: „Твоме оцу Гојку (Перовићу) се по..рем у браду, сад је овако, на овоме се неће завршити, ти си шпијун, нећете ви овђен ширити тробојке“

На Чаворове ријечи, Поповић је одговорио: „Срам те било, зашто ме вријеђаш“, након чега га је Чавор стиснутом песницом ударио у главу.

Даљи напад на Поповића од стране Чавора, спријечио је, према његовим ријечима, човјек који је запослен на пословима обезбјеђења у Првој банци.

Поповић у кривичној пријави наводи да је могући мотив напада на њега, жучна расправа Божине Чавора са оцем Гојком Перовићем, која се десила прије 15 дана а чији очевидац је био и сам Поповић.