Pomen 2

Даниловград: Војници нису дозволили пароху и представницима Црквене општине да одају пошту Стајићу

Име: 24.03.2019 Danilovgrad O. Zeljko Calic; Опис: У Даниловграду служена заупокојена Литургија и парастос жртвама НАТО бомбардовања из 1999. године Тип: audio/mpeg

И ове године, у касарнама Војске Црне Горе, није било могуће одати пошту војницима који су погинули у току агресије НАТО алијансе 1999. године.

Danilovgrad 1Danilovgrad 2Војници касарне Милован Шарановић у Даниловграду нијесу дозволили месном пароху Жељку Ћалићу, представницима Црквне општине и Удружења Бијели Павле да запале свијеће и положе вијенац на мјесто на ком је прије двије деценије живот изгубила прва жртва Нато агресије, војник Саша Стајић.

Војник који је затворио капију пред окупљенима није образложио због чега не могу ући у касарну.

Наводно, они су нешто раније дозволили Стајићевим родитељима да положе цвијеће на мјесто на ком је Београђанин изгубио живот.

Саша је погинуо 24. марта 1999. приликом бомбардовања касарне у Даниловграду, гдје је служио редовну војску. Прва је жртва Нато агресије на Србију и Црну Гору.

DanilovgradПретходно је јутрос на другу недјељу Великог поста, поводом двадесете годишњице од почетка злочиначког НАТО бомбардовања, у храму свете Текле у Даниловграду Свету литургију и парастос свим жртвама овог бомбардовања служио надлежни парох протојереј Жељко Ћалић.

Овом приликом сабранима се бесједом обратио надлежни парох свештеник Жељко Ћалић.

Историчар Перо Радоњић након парастоса жртвама злочиначког НАТО бомбардовања у цркви Свете Текле у Данилограду је поручио.

Није било дозвољено положити вијенац на споменик жртвама који се налази унутар касарне у Маслинама у Подгорици.