фото јутјуб принтскрин

Ђакон проф. др Здравко Јовановић: „Оваплоћење Христово у библијској и патристичкој мисли и у савременој теологији и пракси Цркве”

Име: 11.01.2021 Katedra dr Zdravko Jovanovic Ovaplocenje Hristovo u biblijskoj i patristickoj misli i u savremenoj teologiji i praksi Crkve; Опис: Оваплоћење Христово у библијској и патристичкој мисли и у савременој теологији и пракси Цркве Тип: audio/mpeg

У серијалу Катедра, емитујемо предавање које је одржао ђакон проф. др Здравко Јовановић, ванредни професор на Катедри за патрологију на Православном Богословског Факултету Универзитета у Београду, јануара 2015. године у парохијском дому при Цркви светог Александра Невског на Дорћолу под називом „Оваплоћење Христово у библијској и патристичкој мисли и у савременој теологији и пракси Цркве“.

Божија воља да све што је створено постоји вечно реализована је у рођењу Христовом. Ми немамо други начин да истински постојимо ако се не сјединимо са Богом у очовеченом Сину Божијем. А то чинимо постајући активни судеоници у животу Цркве, истакао је ђакон проф. др Здравко Јовановић.