Dec 31 2019 Moleban I Litija U Beranama 1

Ђурђеви Ступови: Светиња Божанска, небеска нас оснажује, утврђује у међусобној љубави и чврстој одлуци да бранимо своје светиње

Име: 31. 12. 2019 Vladika Joanikije moleban; Опис: "31. 12. 2019_Vladika Joanikije_moleban". Тип: audio/mpeg

Грађани Берана, који се не мире са усвајањем Закона о слободи вјероисповјести Црне Горе, и у понедјељак 30. децембра 2019, одржали су достојанствену протестну шетњу, која, свако вече, полази од Саборног храма Светог Симеона Мироточивог, који се подиже у Беранама, а завршава учешћем у Молебану Пресветој Богородици, у манастиру Ђурђеви Ступови.

Вечерашње сабрање у одбрану свете вјере православне, светиња и гробова прадједовских, било је још величанственије и масовније. Према процјенама, у протесту је учествовало преко пет хиљада грађана Берана  и околних мјеста, који изражавају свој став и неслагање са дискриминаторским и противуставним Законом о слободи вјероисповјести, упереним против епархија Српске православне Цркве у Црној Гори.

На подршци и љубави коју пружају Мајци Цркви, у данима великих искушења, заблагодарио је Преосвећени Епископ Јоаникије, честитајући сабранима благе дане Рождества Христовог.

Иако трпимо неправде, поручио је Владика, радосни смо што смо на Христовом путу, што стојимо под Христовим Крстом, као и много пута до сада, у нашој историји.