Mladi Za Kosmet

Dođite u subotu u podgorički Saborni hram da zajedno zapjevamo “Dogodine u Prizrenu“

Ime: 09.11.2018 Pavle Boyovic Mladi za Kosmet; Opis: Dođite u subotu u podgorički Saborni hram da zajedno zapjevamo "Dogodine u Prizrenu“ Tip: audio/mpeg

Pavle Božović najavljuje proslavu deset godina rada “Mladih za Kosmet“ i humanitarni koncert na kome će pjevati Prizrenski bogoslovi, “Beogradski sindikat“ i Danica Crnogorčević

 

Pavle Bozovic
Pavle Božović

Humanitarna organizacija „Mladi za Kosmet –Podgorica“  desetogodišicu postojanja proslaviće u subotu i nedjelju, 10. i 11.  novembra, humanitarnim koncertom i predavanjem u kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

U subotu 10. novembra u 19 časova u kripti Sabornog hrama održaće se humanitarno veče “Dogodine u Prizrenu“.

Veče će svojim koncertom uljepšati učenici Prizrenske bogoslovije, Danica Crnogorčević kao i specijalni gosti, članovi Beogradskog sindikata.

Iz organizacije „Mladi za Kosmet“ saopštavaju da je prihod od ove humanitarne večeri namijenjen Bogosloviji Sv. Kirila i Metodija u Prizrenu i našem narodu na Kosovu i Metohiji.

Svi koji žele da uzmu učešće u ovoj akciji prilog će moći da ostave u nekoj od kutija predviđenih za donacije. Takođe, prije i poslije samog koncerta posjetioci će moći da kupe neke od proizvoda „Mladih za Kosmet“ na prodajnom štandu u kripti hrama, čime će takođe dati svoj doprinos akciji “Dogodine u Prizrenu“.

U nedelju 11. novembra u 11 časova  u Kripti će se održati i razgovor/predavanje na temu ‘‘Uticaj pop kulture na sistem vrijednosti“ u kojem učestvuju članovi Beogradskog sindikata, Feđa Dimović, Boško Ćirković – Škabo i Blažo Vujović, kao i arhimandrit Ilarion (Lupulović) iguman manastira Draganac.

Humanitarna organizacija “Mladi za Kosmet “ osnovana je 2008. godine na praznik Svetog Stefana Dečanskog kao odgovor grupe studenata iz Podgorice na priznanje nezavisnosti tzv. države Kosovo od strane crnogorskih  vlasti.

Glavni zadaci istaknuti prilikom osnivanja ove organizacije su pomoć ugroženom stanovništvu na KiM i podsjećanje sunarodika na značaj koji ima Kosmet i Kosovski zavjet.

“Mladi za Kosmet“ su kroz svoj desetogodišnji rad organizovali veliki broj humanitarnih akcija, tribina, predavanja i putovanja. Od prikupljenih sredstava pomažu potrebitima na Kosmetu i u Crnoj Gori. Prikupljena sredstva na KiM distribuiraju preko Eparhije raško-prizrenske Srpske pravoslavne crkve.

Proslavu decenije humanitarnog rada “Mladih za Kosmet“ iz Podgorice najavio je jedan od osnivača organizacije naš kolega Pavle Božović jedan od organizatora proslave.