Др Владимир Лепосавић

Др Владимир Лепосавић: „Право на опстанак СПЦ и њеног народа“

Име: 22.12.2019 Dr. Vladimir Leposavic Pravo na opstanak Srpske pravoslavne crkve i njenog naroda; Опис: Др Владимир Лепосавић Тип: audio/mpeg

Др Владимир Лепосавић је био гост академске трибине у организацији Српског нациналног савјета и СИКЦ Свети Сава

Говорио је на тему „Право на опстанак СПЦ и њеног народа“ и поручио да правни блиц крик који влада жели да спроведе предлогом закона о слободи вјероисповјести, не може да се деси, а да при том не буду погажени Устав, прихваћени међународни споразуми и сви системски закони који важе у Црној Гори.

Др Владимир Лепосавић је, између осталог, казао да свако говорење о кризи коју треба занемарити је окривљавање жртве за оно што трпи од насилника, а то имамо у случају СПЦ. Додао је да би било неозбиљно очекивати од цркве да се у овом случају не брани.

Лепосавић је такође рекао да није тачно да Епархија И Митрополија нису жељели дијалог, већ да се о централном питању овог закона није могло расправљати, као И да политичко питање не може да буде нешто што је законом забрањено. Истакао је да се манипулише садржином мишљења Венецијанске комисије.

Др Лепосавић је казао да је предлог закона о слободи вјероисповијести једини предлог који је усвојен, а да није постојала јавна радна група И да наводни дијалог о коме се говори није постојао.