pitajte-svestenika

Емисија Питајте свештеника са Архимандритом Данилом игуманом манастира Дајбабе

Име: 07. 06. 2020 pitajte svestenika Otac Danilo Dajbabe; Опис: Емисија Питајте свештеника са Архимандритом Данилом Тип: audio/mpeg

Отац Данило: “Сваки човјек има свој Стари и свој Нови завјет“

Игуман манастира Успенија Пресвете Богородице на Дајбабској гори у Подгорици Архимандрит Данило, гостујући први пут у емисији “Питајте свештеника“ говорио је о свом животном путу који га, као младог умјетника, који је студије режије завршио у Москви, доводи на докторске студије теологије у Београд гдје упознаје Митрополита Амфилохија.

Пут га даље води у нашу Митрополију на мјесто Дајбабског игумана, гдје, поред моштију Светог Симеона Дајбабског служи службу Богу и окупља душе гладне и жедне Бога љубави.

Говорећи о свом животу прије и сада отац Данило каже да сваки човјек има свој Стари и свој Нови завјет и да сваки умјетник мора да схвати да је једино Господ врховни Творац, стваралац и умјетник и да све што је добро и лијепо у умјетности потиче од Бога.

Он је тумачио и Свето Јеванђеље на празник Силаска Светог Духа на апостоле а потом и одговарао на питања наших слушалаца.

Отац Данило који се се замонашио у Даниловском манастиру у Москви са благословом старца Јована Крестјанкина из Псковско-печерског манастира, говорио је и о монаштву и свом монашком путу.

Емисију са оцем Данилом топло препоручујемо вашој пажњи.