pitajte-svestenika

Emisija Pitajte sveštenika sa Arhimandritom Danilom igumanom manastira Dajbabe

Ime: 07. 06. 2020 pitajte svestenika Otac Danilo Dajbabe; Opis: Emisija Pitajte sveštenika sa Arhimandritom Danilom Tip: audio/mpeg

Otac Danilo: “Svaki čovjek ima svoj Stari i svoj Novi zavjet“

Iguman manastira Uspenija Presvete Bogorodice na Dajbabskoj gori u Podgorici Arhimandrit Danilo, gostujući prvi put u emisiji “Pitajte sveštenika“ govorio je o svom životnom putu koji ga, kao mladog umjetnika, koji je studije režije završio u Moskvi, dovodi na doktorske studije teologije u Beograd gdje upoznaje Mitropolita Amfilohija.

Put ga dalje vodi u našu Mitropoliju na mjesto Dajbabskog igumana, gdje, pored moštiju Svetog Simeona Dajbabskog služi službu Bogu i okuplja duše gladne i žedne Boga ljubavi.

Govoreći o svom životu prije i sada otac Danilo kaže da svaki čovjek ima svoj Stari i svoj Novi zavjet i da svaki umjetnik mora da shvati da je jedino Gospod vrhovni Tvorac, stvaralac i umjetnik i da sve što je dobro i lijepo u umjetnosti potiče od Boga.

On je tumačio i Sveto Jevanđelje na praznik Silaska Svetog Duha na apostole a potom i odgovarao na pitanja naših slušalaca.

Otac Danilo koji se se zamonašio u Danilovskom manastiru u Moskvi sa blagoslovom starca Jovana Krestjankina iz Pskovsko-pečerskog manastira, govorio je i o monaštvu i svom monaškom putu.

Emisiju sa ocem Danilom toplo preporučujemo vašoj pažnji.