Emisija ,,Pitajte sveštenika“ sa Arhimandritom Lazarom (Stojkovićem) igumanom manastira Zagrađe

Emisija ,,Pitajte sveštenika“ sa Arhimandritom Lazarom (Stojkovićem) igumanom manastira Zagrađe

Ime: 06. 10. 2019. PITAJTE SVESTENIKA OTAC LAZAR STOJKOVIC; Opis: Emisija-Pitajte sveštenika sa Arhimandritom Lazarom (Stojkovićem) Tip: audio/mpeg

Otac Lazar: “Velika je drskost živjeti bezbožno jer ništa nemamo što nismo od Boga dobili“

Otac Lazar StojkovicOtac Lazar (Stojković), s obzirom da je prvi put govorio u našoj emisiji “Pitajte sveštenika“, govorio je o svom monaškom putu i o manastiru Zagrađe na čijem je čelu. Otac Lazar naš poznati ikonopisac, koji je u svijetu završio likovnu akademiju, govorio je i o svom trudu na oslikavanju mnogih svetinja, između kojih su i Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, manastir Zagrađe, Jovan do, manastir Svetog Save u Goliji i mnogi drugi, osvrćući se i na dvadesetogodišnju obnovu manastira Zagrađe koja je krunisana velikim osvećenjem ove Svetinje 30. septembra.

Otac Lazar je tumačio Sveto Jevanđelje o talantima koje čita se na 16. nedjelju po prazniku Pedesetnice a potom govorio i o prazniku Začeća Svetog Jovana preteče i krstitelja Gospodnjeg. On je govorio i o Miholjskim zadušnicama koje smo juče obilježili i uopšte o pomenu za upokojene i njegovom značaju.

Kako da znamo kojim putem da krenemo da li putem monaštva ili braka, kako da se pripremimo za ispovijest, koliko se često pričešćivati, kako izabrati duhovnika, samo su neka od pitanja na koja ćete dobiti odgovore od oca Arhimandrita Lazara Stojkovića) ako odslušate ovu dušekorisnu emisiju.