pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника” са Игуманом Рафаилом (Бољевићем)

Име: 13. 03. 2022-pitajte svestenika-Otac Rafailo Boljevic; Опис: Емисија "Питајте свештеника" са Игуманом Рафаилом (Бољевићем) Тип: audio/mpeg

Отац Рафаило: “Побједа Православља, у којој је побиједила људска природа као таква, је побједа коју је Господ наш Исус Христос донио за све”

 

Игуман Рафаило (Бољевић)

“Побједа Православља је побједа коју је Господ наш Исус Христос донио за све. У њој је побиједила људска природа као таква. Кроз Православље је Бог побиједио за човјека, у човјеку и кроз човјека и побјеђује до данас. Зеница Православља је у прослављању Оца и Сина и Светога Духа гдје живимо ту побједу“-казао је на почетку емисије ,,Питајте свештеника” говорећи о Недјељи побједе Православља над иконоборством јеромонах Рафаило (Бољевић) Игуман манастира Подмаине.

Отац Рафаило је казао да је православно поштовање икона централна тајна спасења и да је истински човјек је само човјек који је покајник.

Отац Рафаило је, говорећи о икони, али и световној умјетности казао да је умјетност над умјетностима молитва.

У наставку ове душекорисне емисије Игуман подмаински је одговарао на постављена питања слушалаца Радија ,,Светигора” међу којима су се нашла и питања о молитви и духовном руковођењу као и о информационом посту. Емисију са оцем Рафаилом вам топло препоручујемо за слушање на духовну корист.