pitajte-svestenika

Емисија ,,Питајте свештеника“ са јеромонахом Рафаилом (Бољевићем) Игуманом подмаинским

Име: 07.10. 2018 PITAJTE SVESTENIKA OTAC RAFAILO BOLJEVIC; Опис: Емисија ,,Питајте свештеника“ са јеромонахом Рафаилом (Бољевићем) Игуманом подмаинским Тип: audio/mpeg

Отац Рафаило: “Крсна слава треба да буде залог породице, и народа који ће се том кариком држати за Чашу спасења”

 

Otac Rafailo Boljevic
Јеромонах Рафаило (Бољевић)

У уводном дијелу емисије отац Рафаило тумачио је Свето Јеванђеље на 19. недјељу по празнику Педесетнице, говорио о предстојећем празнику Светог Јована Бгослова и осврнуо је на значај помена за упокојене, поводом Михољских задушница које смо обиљежили у суботу.

Отац Рафаило је одговарао и на питање нашег седамнаестогодишњег слушаоца који жели да постане монах.,,Не треба полијетати на крлима маште и прикривене тајне гордости него треба полако улазити у духовни живот а Бог ће показати увијек који пут је прави за нас.

С обзиром да је вријеме када се велики број вјерника припрема да прослави крсну славу, игуман подмаински нам је говорио и о значају крсне славе и појаснио како је најбоље и најблагословеније прославити свог небеског покровитеља и заштитника породице.

,,Славу треба доводити најприје у везу са Литургијом, јер је слава без литургије само ручак. Слава треба да буде залог породице, и народа који ће се том кариком држати за Чашу спасења“,-каже отац Рафаило. Он додаје да је слава побједа живота над смрћу и да је обавезно треба славити и у случају упокојења члана породице.

Како можемо знати да нам је почињени грех опроштен након исповијести?  Шта значи осуђивати друге? Као и: Шта значи израз преумити, преумљење?-била су само нека од питања на која смо добили одговоре у овој емисији пуној дивних духовних поука подмаинског Игумана.