pitajte-svestenika

Emisija “Pitajte sveštenika” sa ocem Nikolom Todorovićem

Ime: 22. 05. 2022-Pitajte svestenika-otac Nikola Todorovic; Opis: Emisija "Pitajte sveštenika" sa ocem Nikolom Todorovićem Tip: audio/mpeg

Protojerej Nikola Todorović paroh hercegnovski odgovarao je na pitanja slušalaca emisije “Pitajte sveštenika“ Radija ,,Svetigora“ na nedjelju Samarjanke, u nedjelju 22. maja 2022. godine kada slavimo praznik prenosa moštiju Svetog Nikolaja Mirlikijskog.

Otac Nikola je na početku tumačio začalo iz Svetog Jevanđelja na Nedjelju Samarjanke a potom govorio i o današnjem prazniku, koji u narodu zovu ljetnji Sveti Nikola.

On se osvrnuo i podijelio svoju radost sa slušaocima našeg Radija povodom vaspostavljanja liturgijskog i kanonskog opštenja dvije sestrinske Crkve- Srpske Pravoslavne Crkve i Makedonske Pravoslavne Crkve- Ohridske Arhiepiskopije, koje se dogodilo 19. maja na Svetoj Arhijerejskoj liturgiji kojom je načalstvovao Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Porfirije uz sasluženje Njegovog Blaženstva arhiepiskopa ohridskog i skopskog g. Stefana, visokopreosvećenih mitropolita Petra, Timoteja, Hrizostoma i Nauma, preosvećene gospode episkopa Vasilija, Fotija, Joakima, Klimenta i Davida, u molitvenom prisustvu arhijereja sabranih na Saboru Srpske Pravoslavne Crkve i arhijereja Makednoske Pravoslavne Crkve.

Nakon uvodnih tema otac Nikola je odgovarao na pitanja naših slušalaca među kojima su se našla pitanja:

-Kako steći radostan duh?
– Da li su svetitelji još za vrijeme svoga ovozemaljskog života imali pravu sliku spoznaje samih sebe i svijeta koji ih okružuje?
– Da li ćemo ikada više vidjeti naše pokojne. Da li ćemo se prepoznati ako se nekad sretnemo nakon ovog života

Odgovore na ova pitanja i na još neke duhovne teme možete čuti ako odlušate našu emisiju ,,Pitajte sveštenika“ sa ocem Nikolom Todorovićem.