Emisija „Pitajte sveštenika“ sa ocem Slobodanom Lukićem

Emisija „Pitajte sveštenika“ sa ocem Slobodanom Lukićem

Ime: 30. 06. 2019 PITAJTE SVESTENIKA Otac Slobodan Lukic; Opis: Emisija "Pitajte sveštenika“ sa ocem Slobodanom Lukićem Tip: audio/mpeg

Otac Slobodan je, na početku emisije, tumačio Sveto Jevanđelje na drugu nedjelju po prazniku Pedesetnice, kada Gospod naš Isus Hristos poziva svete apostole Simona Petra i Andreja brata njegovog, kao i Jakova Zevedejeva i Jakova brata njegovog na apostolsku službu, riječima „Hajte za mnom i učiniću vas lovcima ljudi“, a zatim govorio i o zavjetnom prazniku srpskog naroda-Vidovdanu koji smo nedavno proslavili .

Otac Slobodan LukićOn je zatim poučio naše slušaoce o smislu, značaju i pravilima Petrovskog posta koji je u toku, o postu u susret prazniku Svetih prvovrhovnih apostola Petra i Pavla.

Otac Slobodan je potom, odgovarajući na pitanja naših slušalaca, govorio o liječenju homeopatijom i da li pravoslavni treba da se liječe tom metodom, kako neispunjen dati zavjet Bogu može uticati na naše duhovno stanje, da li djeci treba izbaciti iz literature ,,Hari Potera“ i šta bi trebalo da čitaju djeca, da li koristiti društvene mreže fejsbuk i ostale i na koji način nam to može biti i na korist, i na mnoga druga pitanja na koja ćete naći odgovore ako budete odslušali ovu našu emisiju.