Емисија “Питајте свештеника“ са протојерејем Миодрагом Тодоровићем

Емисија “Питајте свештеника“ са протојерејем Миодрагом Тодоровићем

Име: 07.04.2019. PITAJTE SVESTENIKA OTAC MIODRAG TODOROVIC; Опис: Емисија "Питајте свештеника“ са протојерејем Миодрагом Тодоровићем Тип: audio/mpeg

Отац Миодраг: “Постом и молитвом, љубав према Богу нас смирава и доводи у послушност“

Otac Miodrag TodorovicТумачећи, на самом почетку емисије, Свето Јеванђеље на четврту недјељу Часног поста, отац Миодраг је подсјетио на Христову поуку својим ученицима да немоћ долази од невјерја, осврћући се на оне ријечи оца који је довео болесног сина да га Господ исцијели: ,,Вјерујем Господе, помози моме невјерју“.

Парох никшићки протојереј Миодраг Тодоровић говорио је и о празнику Благовијести Пресвете Богородице, рекавши да су највећи примјер смирења управо ријечи ,,ево слуге Господњег“, по узору на ријечи Мајке Божије која је на благе вијести архангелу Гаврилу одговорила смиреним ријечима ,,ево слушкиње Господње, нека ми буде по ријечи Твојој“.

,,Доведимо дјецу у храм Божји“-поручује отац Миодраг, иначе дугогодишњи професор, слушатељки која ради у школи и пита како да помогне данашњим генерацијама ђака код којих наилази и на пакост, лаж и морални суноврат. Он се, у одговору на ово питање, осврнуо и на велики проблем виртуелних комуникација, изоловање дјеце од заједнице како би родитељи имали мање посла око подизања сопствене дјеце.

,,Треба да његујемо и одгајамо своју дјецу. Дјеца не смију бити препуштена сама себи, она су управо наше огледало. Научимо их да је наш ближњи наш рај а не наш пакао“-каже отац Миодраг.

Ово су само неки одговори на многа питања слушалаца, и многе теме којих се отац Миодраг дотакао у овој душекорисној емисији, коју топло препоручујемо за слушање.