Emisija “Pitajte sveštenika“ sa protojerejem Miodragom Todorovićem

Emisija “Pitajte sveštenika“ sa protojerejem Miodragom Todorovićem

Ime: 07.04.2019. PITAJTE SVESTENIKA OTAC MIODRAG TODOROVIC; Opis: Emisija "Pitajte sveštenika“ sa protojerejem Miodragom Todorovićem Tip: audio/mpeg

Otac Miodrag: “Postom i molitvom, ljubav prema Bogu nas smirava i dovodi u poslušnost“

Otac Miodrag TodorovicTumačeći, na samom početku emisije, Sveto Jevanđelje na četvrtu nedjelju Časnog posta, otac Miodrag je podsjetio na Hristovu pouku svojim učenicima da nemoć dolazi od nevjerja, osvrćući se na one riječi oca koji je doveo bolesnog sina da ga Gospod iscijeli: ,,Vjerujem Gospode, pomozi mome nevjerju“.

Paroh nikšićki protojerej Miodrag Todorović govorio je i o prazniku Blagovijesti Presvete Bogorodice, rekavši da su najveći primjer smirenja upravo riječi ,,evo sluge Gospodnjeg“, po uzoru na riječi Majke Božije koja je na blage vijesti arhangelu Gavrilu odgovorila smirenim riječima ,,evo sluškinje Gospodnje, neka mi bude po riječi Tvojoj“.

,,Dovedimo djecu u hram Božji“-poručuje otac Miodrag, inače dugogodišnji profesor, slušateljki koja radi u školi i pita kako da pomogne današnjim generacijama đaka kod kojih nailazi i na pakost, laž i moralni sunovrat. On se, u odgovoru na ovo pitanje, osvrnuo i na veliki problem virtuelnih komunikacija, izolovanje djece od zajednice kako bi roditelji imali manje posla oko podizanja sopstvene djece.

,,Treba da njegujemo i odgajamo svoju djecu. Djeca ne smiju biti prepuštena sama sebi, ona su upravo naše ogledalo. Naučimo ih da je naš bližnji naš raj a ne naš pakao“-kaže otac Miodrag.

Ovo su samo neki odgovori na mnoga pitanja slušalaca, i mnoge teme kojih se otac Miodrag dotakao u ovoj dušekorisnoj emisiji, koju toplo preporučujemo za slušanje.