pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника” са протојерејем Предрагом Шћепановићем Архијерејским намјесником Подгоричко-даниловградским

Име: 12. 12. 2021-Pitajte svestenika-otac Predrag Scepanovic; Опис: Емисија "Питајте свештеника" са протојерејем Предрагом Шћепановићем Архијерејским намјесником Подгоричко-даниловградским Тип: audio/mpeg

Ко је наш ближњи? На ово вјечно питање које наша Света Црква предлаже у јеванђелском зачалу на Двадесет пету недјељу по Духовима, тумачећи Свето Јеванђеље, одговарао је Архијерејски намјесник Подгоричко-даниловградски протојереј Предраг Шћепановић.

 

Отац ПредрагОтац Предраг је, у наставку емисије, подсјетио слушаоце нашег Радија на светитељске ликове Светог Мардарија љешанко-либертивилског, кога смо данас прославили, и Светог апостола Андреја Првозваног, у чијем смо навечерју.

Отац Предраг је испричао један историјски податак, који каже да је у вријеме епидемије болести ,,шпањолке“ која је однијела многе животе, међу њима и доста људи са нашег острва Врањина, на овај празник ова болест и нестала на Врањини. Од тада се на Врањини на празник Светог Андреја Првозваног строго пости.

Архијерејски намјесник Подгоричко-даниловградски нас је поучио, кроз своје духовне поуке, о Божићном посту, смислу,  значају и правилима поста, исповијести и причешћу у току овог поста којим се спремамо за рођење Богомладенца Христа.

Ако одслушате ову душекорисну емисију чућете одговоре оца Предрага на питања: Зашто хришћани неријетко падају у малодушност, како се борити против малодушности, како нашим упокојенима помажу наше молитве и друга питања.

Емисију са оцем Предрагом топло вам препоручујемо за слушање.