Емисија “Питајте свештеника“ са протојерејем Синишом Смиљићем

Емисија “Питајте свештеника“ са протојерејем Синишом Смиљићем

Име: 23. 02. 2020 Pitajte svestenika-otac Sinisa Smiljic; Опис: "23. 02. 2020_Pitajte svestenika-otac Sinisa Smiljic". Тип: audio/mpeg

Отац Синиша Смиљић: “Ходећи у литијама наситићемо се благодићу Божијом и праведношћу“

Тумачећи Свето Јеванђеље на Месопусну недјељу, припремну недјељу Великог часног поста, протојереј Синиша Смиљић парох улцињски је, између осталог, казао да нас Отац наш небески увијек дочекује раширених руку само је потребна наша вјера и покајање и враћање у Његово наручје. Он подсјећа да се након ове припремне недјеље Часног поста-Месопусне недјеље не једе месо до Васкрса.

Sinisa Smiljic
Протојереј Синиша Смиљић

Отац Синиша је говорио и о Светом Симеону Мироточивом, чији празник молитвено славимо 23. фебруара, најављујући и торжествену прсолаву овог празника 29. фебруара када ће улицама Подгорице проћи торжествена Светосимеоновска литија предвођена Његовим високопреосвештенством и све Украјине Онуфријем, Митрополитом Амфилохијем и преосвећеном господом епископима.

Отац Синиша је говорећи о литијама које ових сана свијетле улицама црногорских градова у славу Божију, у одбрану светиња и вјере православне, против диксриминарорског закона о слободи вјероисповијести, казао да ћемо се, ходећи у литијама, наситити се благодићу Божијом и праведношћу.

Међу питањима наших слушалаца нашла су се и питања о томе да ли  постоји размимоилажење између народне традиције и православног учења?  Како се борити против помисли које су обично негативне и друга питања на која ћете оговоре чути ако одлушате одговоре оца Синише у овој емисији коју вам топло препоручујемо.