pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника” са протојерејем Слободаном Лукићем

Име: 15. 05. 2022-pitajte svestenika-otac Slobodan Lukic; Опис: Протојереј Слободан Лукић Тип: audio/mpeg

Протојереј Слободан Лукић парох будвански одговарао је на питања слушалаца емисије “Питајте свештеника“ Радија “Светигора“ на трећу недјељу по празнику Васкрсења Христовог-Недјељу раслабљеног тумачећи ову причу из Светог Јеванђеља. Он је поучио слушаоце како да ми будемо онај човјек из ове јеванђелске приче који ће увијек бити спреман да помогне свом ближњем када се овај нађе испред своје личне бање Витезде, што је задатак свих нас православних Хришћана.

Отац Слободан ЛукићУ наставку емисије отац Слободан је са слушаоцима наше емисије подијелио своје утиске са овогодишње торжествене прославе празника Светог Василија Острошког, чију смо 350. годишњицу од упокојења прославили ове године у присуству првојерарха наше Српске Православне Цркве Његове Светости Патријарха Српског Г. Порфирија.

Он се осврнуо и на велики јубилеј- стогодишњицу васпостављања канонског јединства Српске Патријаршије који се молитвено и саборно обиљежава у Сремским Карловцима, гдје су сабрани сви архијереји наше Свете Српске Цркве на челу са Свјатјешим Патријархом Пофиријем сабрани на Светом Архијерејском сабору Српске Правосллавне Цркве.

Отац Слободан је након уводног дијела емисије одговарао на постављена питања наших слушалаца међу којима су се нашла питања:

1. која је разлика између традиције и православног хришћанства?2. Како се изборити са лијеношћу?
3. Како сачувати себе од негативног утицаја људи са којима долазимо у контакт?
4. Како стећи радостан дух, и многа друга питања наших слушалаца.

Емисију са оцем Слободаном Лукићем топло вам препоручујемо за слушање.