pitajte-svestenika

Emisija “Pitajte sveštenika“ sa Protojerejem-stavroforom Brankom Tapuškovićem

Ime: 23.09. 2018 Pitajte svestenika o. Branko Tapuskovic; Opis: Emisija "Pitajte sveštenika“ sa Protojerejem-stavroforom Brankom Tapuškovićem Tip: audio/mpeg

Otac Branko Tapušković: “Bogatimo se Bogom“

Otac Branko TapuškovićOtac Branko nam je, najprije, protumačio Sveto Jevanđelje koje je čitamo na 17. nedjelju po Duhovima, u kome naša Crkva predlaže priču o ženi Hananejki i njenoj vjeri.

Kako pobijediti strah od zatvorenog prostora (klaustrofobije) kod djece, bilo je jedno od pitanja na koja nam je otac Branko dao odgovor, upućujući naše slušaoce, najprije, da o nekim ličnim i konkretnim pitanja, porazgovaraju i sa svojim parohijskim sveštenicima.

Kako hrišćanin da se bori s nepravdom u ovom svijetu i da li je nepravda to “tirjanstvo“ koje  je veliki pjesnik Sveti Petar Drugi Petrović Njegoš Lovćenski Tajnovidac, opjevao u svojim stihovima?

“Redovnim prisustvovanjem na Svetoj liturgiji, ispoviješću, postom, molitvom i, najprije, primanjem Svetih i životvornih tajni Tijela i Krvi Hristove, mi možemo ojačati svoju vjeru“- kaže otac Branko u odgovoru na naše pitanje.

“Tvrda vjera i zajedničarenje sa Hristom nam ojačavaju vjeru, ljubav i nadu u Gospoda“-uči nas otac Branko.

Ovo su odgovori samo na dio pitanja, koje možete naći ako čujete ovu emisiju sa protojerejem-stavroforom Brankom Tapuškovićem.