Emisija “Pitajte sveštenika” sa protojerejem-stavroforom Brankom Tapuškovićem

Emisija “Pitajte sveštenika” sa protojerejem-stavroforom Brankom Tapuškovićem

Ime: 20. 09. 2020 Pitajte svestenika Otac Branko Tapuskovic; Opis: Emisija ,,Pitajte sveštenika" sa protojerejem-stavroforom Brankom Tapuškovićem Tip: audio/mpeg

Otac Branko: “Osnovni zakon Hrišćana je Zakon ljubavi“

Na početku emisije Protojerej-stavrofor Branko Tapušković protumačio je začalo iz Svetog Jevanđelja na Petnaestu nedjelju po Duhovima.

Otac Branko Tapuskovic
Protojerej-stavrofor Branko Tapušković

“Osnovni zakon nas Hrišćana je Zakon ljubavi“- kazao je otac Branko i naglasio da je mržnja nedostatak ljubavi.

Ne možemo se obraćati Hristu ako Ga ne prepoznamo u bližnjem svom, rekao je otac Branko dodajući da je današnja jevanđelska priča poziv na bratoljublje i bogoljublje i poziv da u svakom svog bližnjem prepoznamo Gospoda Boga svoga.

On je govorio o prazniku Rođenja Majke Božije-male Gospojine koji ćemo sjutra proslaviti podsjetivši da je ovaj, kao i sve ostale praznike, najbitnije proslaviti liturgijski i evharijstijski.

Otac Branko odgovarao je u nastavku na pitanja naših slušalaca među kojima se našlo i pitanje: “zašto nam je teško održati ravnotežu između uma i srca“, rekavši da je na tom putu neophodno pratiti duhovno rukovođenje svog duhovnog oca, odnosno parohijskog sveštenika.

Ovo su samo neka od pitanja na koje ćete odgovove naću u ovoj emisiji punoj dušekorisnih savjeta oca Branka Tapuškovića.