pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника” са протојерејем-ставрофором Бранком Тапушковићем

Име: 08.05.2022-Pitajte svestenika-otac Branko Tapuškovic; Опис: Емисија "Питајте свештеника" са протојерејем-ставрофором Бранком Тапушковићем Тип: audio/mpeg

Отац Бранко: ,,Радујемо се доласку Патријарха Порфирија Благословен који долази у име Господње“

 

Гост емисије ,,Питајте свештеника“ на Недјељу Мироносица, у недјељу 8. маја, био је протојереј-ставрофор Бранко Тапушковић парох подгорички.

Otac Branko Tapuskovic
Протојереј-ставрофор Бранко Тапушковић

На почетку емсије отац Бранко је тумачио Свето Јеванђеље на недјељу Мироносица и говорио о значају ове Свете недјеље, друге по празнику Васкрсења Христовог, а потом говорио и о празнику Светог апостола и јеванђелисте Марка кога прослављамо.

С обзиром да нам се ближи празник Светог оца нашег Василија Острошког и да нам, овим поводом, у манастир Острог долази Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије отац Бранко је говорио о овом великом Светитељу наше Цркве, рекавши да са радошћу и пуно љубави очекујемо долазак Његове Светости Патријарха Порфирија.

У наставку емисије отац Бранко је одговарао на питања наших слушалаца међу којима су се могла наћи и следећа:

Шта радити када из неког разлога осећамо према некоме мржњу и нетрпељивост? Како да одредимо која је страст код нас најизраженија, да бисмо започели да се боримо с њом? Говоре да сновима не треба веровати, а уједно и да је сан од Господа? Како се сачувати од греха, када је свуда толико саблазни?

Емисију ,,Питајте свештеника“ са оцем Бранком Тапушковићм топло вам препоручујемо за слушање.