pitajte-svestenika

Emisija “Pitajte sveštenika“ sa Protojerejem-stavroforom Slobodanom-Bobanom Jokićem

Ime: 28. 06.2020-pitajte svestenika otac Slobodan Jokic; Opis: U Crnoj Gori se oslobodio onaj vidovdanski duh slobode Tip: audio/mpeg

Otac Slobodan Jokić: “U Crnoj Gori se oslobodio onaj vidovdanski duh slobode“

Vidovdanska emisija ,,Pitajte sveštenika“ u kojoj je na naša pitanja odgovarao protojerej-stavrofor Slobodan-Boban Jokić arhijerejski namjesnik nikšićki.

Protojerej Slobodan Jokic
Protojerej-stavrofor Slobodan-Jokić

Na početku emisije otac Slobodan nas je poučio o dubljem smislu praznika Svetih kneza Laraza i kosovskih mučenika, podsjećajući da je  Carstvo nebesko zvijezda vodilja Svetog kneza Lazara, kosovskih mučenika, nas i svih naših predaka.

Otac Slobodan je tumačio Sveto Jevanđelje na treću nedjelju po prazniku Pedesetnice a osvrnuo se i na duhovni značaj Petrovskog posta.

Sveštenik Slobodan je govorio i o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori rekavši da je naša Crkva, poštujući mjere NKT-a  još jednom je pružila ruku, na koju još nema odgovora od strane države. Umjesto toga dobijamo svakodnevne zabrane. “Zabranom litija neće splasnuti ova divna energija našeg naroda, nego naprotiv. Mi se ne bojimo! U Crnoj Gori se oslobodio onaj vidovdanski duh slobode“- poručuje otac Slobodan.

Potom su uslijedili odgovori na ostala pitanja naših slušalaca, na koja ćete odgovore čuti u ovoj duškorisnoj emisiji.