pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника” са протојерејем-ставрофором Велимиром Јововићем

Име: 03.04.2022-Pitajte svestenika-Otac Velimir Jovovic; Опис: Емисија "Питајте свештеника" са протојерејем-ставрофором Велимиром Јововићем Тип: audio/mpeg

Отац Велимир: “Свети Јован Лествичник нам, својим примјером, свједочи да наш пост треба да буде истински, прави, корјенити да се, одричући се хране, што више вежемо за спаситеља нашег Господа Исуса Христа

 

Протојереј-ставрофор Велимир Јововић парох страшевинско-старотребјешкокличевски одговарао је у недјељу 3. априла 2022. године на питања слушалаца у емисији “Питајте свештеника“ Радија “Светигора“.

Protojer Velimir JovovićНа почетку емисије отац Велимир је тумачио зачало из Светог Јеванђеља на Четврту недјељу Часног поста, Средопосну, коју је наша Света Црква посветила великом оцу Цркве Светом Јовану Лествичнику, како би нам, по ријечима проте Велимира, овај велики Светитељ својим примјером свједочио да наш пост треба да буде истински, прави, корјенити да се, одричући се хране, што више вежемо за спаситеља нашег Господа Исуса Христа.

С обзиром да ћемо празник Благовијести пресвете Богородице прославити у четвртак 7. априла, отац Велимир нас је поучио о значају овог празника рекавши да ћемо га најбоље прославити литургијски у Цркви Христовој. Он је упутио нашим слушаоцима и великопосну поуку говорећи о томе како је најбоље да постом, молитвом и исповијешћу своје душе припремимо за Васкрсење Господа и Спаса нашег Исуса Христа.

Отац Велимир, који је недавно са малом групом поклоника био у молитвеној посјети Светој Гори, пренио нам је своје утиске које носи из посјете Врту Мајке Божије.

У наставку емисије отац Велимир је одговарао на постављена питања наших слушалаца међу којима су се нашла и питања о томе колики је гријех осуђивање, како да побиједимо искушења која нас некада спопадну након причешћа о гордости и сујети и друга.

Емисију са оцем Велимиром топло вам препоручујемо за слушање.