pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника” са свештеником Јованом Радовићем

Име: 26.12.2021-Pitajte svestenika-otac Jovan radovic; Опис: Емисија "Питајте свештеника" са свештеником Јованом Радовићем Тип: audio/mpeg

Отац Јован Радовић: “Богомладенац Христос, Који се родио у Витлејемској пећини, сваке године на Божић се рађа у срцима и душама нашим“

 

Протојереј Јован РадовићПротојереј Јован Радовић парох подгорички говорио је на празник Материце у недјељу 26. децембра 2021. године, Недјељу праотаца- Двадесет седму по Духовима, у емисији “Питајте свештеника“ Радија “Светигора“.

На почетку емисије отац Јован је тумачио јеванђелско зачало на Недјељу Праотаца, када се сјећамо свих праотаца Христових по тијелу. Он је говорио и о дивном породичног празнику Материце, који нас уз празник Дјетињци, који смо прославили прошле недјеље, као и празник Оци који ћемо прославити у наредну недјељу уводи у празник Рождества Господа и Спаса нашег Исуса Христа.

Отац Јован је говорио о празнику Светог Јована Кронштатског кога ћемо прославити управо на празник Отаца у недјељу 2. јануара 2021. године.

Он је подсјетио наше слушаоце на смисао и значај Божићног поста којим своја срца и душе, наше витлејемске пећине, припремамо постом, молитвом и исповијешћу, да се у њима роди Богомладенац Христос.

Међу питањима која су наши слушаоци постављали оцу Јовану нашла су се и следећа: Шта тачно значи израз обличје Божије и како се причешћивати у периоду између Божића и Богојављења ( када имамо разрешење на сва јела) ?

Емисију пуну душекорисних духовних поука оца Јована топло вам препоручујемо за слушање.