pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника” са протојерејем Николом Пејовићем

Име: 28. 11. 2021-Pitajte svestenika-Otac Nikola Pejovic; Опис: Емисија "Питајте свештеника" са протојерејем Николом Пејовићем Тип: audio/mpeg

Отац Никила Пејовић

Отац Никола Пејовић: “Постом и молитвом летимо у загрљај Богу“

“Постом и молитвом летимо у загрљај Богу“- рекао је, између осталог, у емисији ,,Питајте свештеника“ говорећи о смислу и значају Божићног поста, који је пред нама, парох подгорички протојереј Никола Пејовић главни и одговорни уредник Радија “Светигора“.

На самом почетку емисије отац Никола је тумачио зачало из Светог Јеванђеља на Двадесет трећу недјељу по Духовома када наша Црква пред вјерни народ доноси причу о исцјељењу гадаринског бјесомучника. У наставку емисије отац Никола је говорио о смислу, значају и правилима Божићног поста који је пред нама, о томе како се треба исповиједати и причешћивати у току овог поста.

Ако одлушате ову емисију пуну душекорисних поука оца Николе између осталог ћете чути и шта отац Никола мисли о новим мјерама које је Институт за јавно здравље донио поводом сузбијања корона вируса.

“Неће, нити нас може било шта одвојити од заједнице са Богом али мјере не смијемо одбацивати јер се медицинско особље у здравственим центрима труди колико год може, понекад и надљудским напорима да сачува што више људи од ове опаке болести”- казао је отац Никола изражавајући наду да ће и Црква и Хришћани показати своју одговорност по овом питању.

Ту су, између осталих, и одговори оца Николе на питања:  Да ли је могуће да Бог дјелује на нас кроз људе који живе по Јеванђељу али ван Цркве, да ли би прошлост супружника требало да утуче на мир у нашој души, о последицама одлазака код врачаре, о мислорђу, како сачувати благодат и радост коју задобијемо на литургији у данима до следеће Свете службе Божије и молитве, колико је битан родитељски благослов у животу детета, како да осјетимо љубав Божју а заборавимо страх од Бога, како одговорити на неправду у друштву и друга питања.

Емисију ,,Питајте свештеника” у којој је домаћин био парох подгорички протојереј Никола Пејовић главни и одговорни уредник Радија ,,Светигора” топло вам препоручујемо за слушање.