pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника”са протојерејем Синишом Смиљићем парохом улцињским

Име: 25.10.2020 Pitajte svestenika Otac Sinisa Smiljic; Опис: "25.10.2020_Pitajte svestenika_Otac Sinisa Smiljic". Тип: audio/mpeg

Отац Синиша Смиљић: ,,Задобијајмо благодат Божију свјетлошћу а не тамом“

Тумачећи Свето Јеванђеље на Двадесету недјељу по празнику Педесетнице, недјељу отаца Седмог васељенског (Никејског) сабора, отац Синиша је појаснио и зашто се недјеље броје и обиљежавају по празнику Силаска Светог Духа на апостоле.

Sinisa Smiljic
Протојереј Синиша Смиљић

Отац Синиша је говорио да се кроз многе Светитеље прославља Господ наш Исус Христос а једна од њих је и Преподобна мати Параскева коју ћемо прославити у уторак 27 октобра и подсјетио на светитељски лик Свете Петке.

Говорећи о паници и страху коју је код људи изазвао вирус ковид 19, отац Синиша каже да не смијемо дозволити да у нашим животима превлада страх, паника и безнађе јер ништа не бива без допуштења Божијег.

“Треба да чувамо своје ближњен на првом мјесту, и себе али не смијемо дозволити да у нама превлада страх и да нам се живот сведе на очајање, јер ми имамо Живога Господа. Треба више да се бавимо свјетлошћу а не тамом, лијепим а не лошим стварима јер живи Христос, побједитељ смрти и свега лошег, даје нам се сваке недјеље у Светој чаши.

Трудимо се да задобијемо благодат Божију свјетлошћу а не тамом. Чувајмо се колико можемо, и будимо одгооврни према другима и себи, молећи се Богу и трудећи се да Му угодимо а Он ће нас заштитити Својом благодаћу“- каже отац Синиша.

Он је, између осталог, говорио и о значају духовника у животу православног Хришћанина као и о слободи у духовном смислу.

Душекорисне одговоре оца Синише на питања наших слушалаца у вашој и нашој емсији “Питајте свештеника, топло вам препоручујемо за слушање.