pitajte-svestenika

Emisija “Pitajte sveštenika”sa protojerejem Sinišom Smiljićem parohom ulcinjskim

Ime: 25.10.2020 Pitajte svestenika Otac Sinisa Smiljic; Opis: "25.10.2020_Pitajte svestenika_Otac Sinisa Smiljic". Tip: audio/mpeg

Otac Siniša Smiljić: ,,Zadobijajmo blagodat Božiju svjetlošću a ne tamom“

Tumačeći Sveto Jevanđelje na Dvadesetu nedjelju po prazniku Pedesetnice, nedjelju otaca Sedmog vaseljenskog (Nikejskog) sabora, otac Siniša je pojasnio i zašto se nedjelje broje i obilježavaju po prazniku Silaska Svetog Duha na apostole.

Sinisa Smiljic
Protojerej Siniša Smiljić

Otac Siniša je govorio da se kroz mnoge Svetitelje proslavlja Gospod naš Isus Hristos a jedna od njih je i Prepodobna mati Paraskeva koju ćemo proslaviti u utorak 27 oktobra i podsjetio na svetiteljski lik Svete Petke.

Govoreći o panici i strahu koju je kod ljudi izazvao virus kovid 19, otac Siniša kaže da ne smijemo dozvoliti da u našim životima prevlada strah, panika i beznađe jer ništa ne biva bez dopuštenja Božijeg.

“Treba da čuvamo svoje bližnjen na prvom mjestu, i sebe ali ne smijemo dozvoliti da u nama prevlada strah i da nam se život svede na očajanje, jer mi imamo Živoga Gospoda. Treba više da se bavimo svjetlošću a ne tamom, lijepim a ne lošim stvarima jer živi Hristos, pobjeditelj smrti i svega lošeg, daje nam se svake nedjelje u Svetoj čaši.

Trudimo se da zadobijemo blagodat Božiju svjetlošću a ne tamom. Čuvajmo se koliko možemo, i budimo odgoovrni prema drugima i sebi, moleći se Bogu i trudeći se da Mu ugodimo a On će nas zaštititi Svojom blagodaću“- kaže otac Siniša.

On je, između ostalog, govorio i o značaju duhovnika u životu pravoslavnog Hrišćanina kao i o slobodi u duhovnom smislu.

Dušekorisne odgovore oca Siniše na pitanja naših slušalaca u vašoj i našoj emsiji “Pitajte sveštenika, toplo vam preporučujemo za slušanje.