Photo 2020

Eparhija buenosajreska i južno-centralnoamerička: Vaša duhovna deca se mole za vaš oporavak

Sveštenici i vjerni narod Eparhije buenosajreske i južno-centralnoameričke na čelu sa Preosvećenim vladikom Kirilom (Bojovićem) danas su uputili poruku molitvene podrške i ljubavi Visokopreosvećenom Mitropolitu crnogorsko-primorskom g. Amfilohiju, koji se od 6. oktobra nalazi na liječenju od korona virusa u Kliničkom centru Crne Gore.

Poruka na poseban način, kroz fotografije i natpise, pokazuje brigu i molitvene želje za oporavak Mitropolita Amfilohija, čijim blagoslovom i trudom je i osnovana Eparhija buenosajreska, formirana odlukom Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve 26. maja 2011. godine. Molitve za Mitropolitov oporavak stižu iz svih krajeva ove Bogom spasavane Eparhije.

“Vaše Visokopreosveštenstvo Mitropolite Amfilohije, vaša duhovna deca Eparhije južno-centralnoameričke, koju ste vi osnovali, mole se za vaše zdravlje i ozdravljenje”,  “Vaša duhovna deca iz Kostarike se mole za vaš oporavak”, “Bog da čuva našega Mitropolita Amfilohija”,”Dragi Mitropolite vaša duhovna deca iz Argentine šalju pozdrave i mole Boga za vaš brzi oporavak”, samo su neke od poruka privrženosti i ljubavi upućene Mitropolitu Amfilohiju.

Od osnivanja ove Eparhije Mitropolit je bio njen episkop-administrator pa sve do 2018. godine kada je za prvog Episkopa buenosajreskog i južno-centralnoameričkog izabran vladika Kirilo. Trudom i posvećenošću Mitropolita Amfilohija, njegovim misionarenjem, koje je nastavio vladika Kirilo, na blagoslovenim prostorima Južne i Centralne Amerike nastavlja se djelo Svetih apostola Hristovih, grade se pravoslavne crkve i narod se u njima sabira. Otuda i ne čudi povezanost i bliskost koju vjerni ove Eparhije osjećaju i pokazuju za svog duhovnog oca Mitropolita Amfilohija. Slike govore više od riječi.

Vesna Dević