Nov 2018 Arhijerejska Liturgija I Litija U Neapolisu 27

Episkop Joanikije bogoslužio u hramu Svetog Georgija u Neapolisu

Ime: 04.11.2018 Vladika Joanikije; Opis: Episkop Joanikije bogoslužio u hramu Svetog Georgija u Neapolisu Tip: audio/mpeg

Nov 2018 Arhijerejska Liturgija I Litija U Neapolisu 20Na Miholjske zadušnice, u subotu, 3. novembra 2018, Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije načalstvovao je Svetom Arhijerejskom Liturgijom, u hramu Svetog Georgija u Solunu, uz sasluženje visokoprepodobnog arhimandrita Metodija, igumana manastira Hilandara i klirika Eparhije budimljansko-nikšićke.

Povod ovom sveradosnom duhovnom događaju jeste dolazak čudotvorne ikone Presvete Bogorodice Trojeručice iz Svete carske lavre Hilandara na Zejtinlik, srpsko vojničko groblje koje se nalazi na teritoriji  Mitropolije neapoljsko-stavropoljske.

Nov 2018 Arhijerejska Liturgija I Litija U Neapolisu 21

Ikona će biti donesena u hram Svetog Georgija u Neapoliju, gdje će vjerni moći da je celivaju, dobiju blagoslov od Mitropolita neapoljskog i stavropoljskog Varnave.

Izvještaj o posjeti Preosvećenog Episkopa Joanikija Mitropoliji neapoljsko-stavropoljskoj u Solunu uradila je Senka Čolović Šumić, a u prilici smo da ga čujemo zahvaljujući trudu protojereja Ostoje Kneževića.