Arhijerejska Liturgija Na Svetog Jakova U Stupovima

Епископ Јоаникије служио Божанствену Литургију Светог апостола Јакова, првог епископа Јерусалимског

Име: 05 11 2019 joanikije; Опис: Епископ Јоаникије служио Божанствену Литургију Светог апостола Јакова, првог епископа Јерусалимског Тип: audio/mpeg

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је на празник Светог апостола Јакова, првог епископа Јерусалимског, у уторак 5. новембра 2019, Свету Архијерејску Литургију у манастиру Ђурђеви Ступови.

Преосвећеном Владици је саслуживало свештенство беранског намјесништва и монаштво Манастира.

Обраћајући се сабранима ријечима архипастирске бесједе, Епископ Јоаникије је подсјетио да се ова света служба, која је до нас дошла под именом Светог апостола Јакова, брата Божјег, служи  једном годишње.

„Она је мало необична, али нас подсјећа на велику старину, старија је од службе Светог Јована Златоустог, Светог Василија Великог; у много чему несавршенија, недорађенија, али има свој значај и због молитвеног садржаја који нам преноси, а и због садржаја вјере који је свјеж, изворан и незастарив. Кроз њу дјелује апостолска вјера и осјећање првих хришћана за светињу и за свету службу“, казао је Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије.